About Fresh & Friends Delft
Goed doen, voelt goed!
Ons eten veroorzaakt ongeveer een kwart van onze persoonlijke ecologische voetafdruk.
Wist je dat met 1 dag in de week geen vlees eten, hetzelfde effect heeft op het milieu als je auto 1250 km minder gebruiken? Onze gerechten zijn zo vol smaak en bite, dat je vlees helemaal niet hoeft te missen!
Wij werken met zo duurzaam mogelijke materialen.
Onze verpakkingen en drukwerk zijn biologisch afbreekbaar en gemaakt van duurzame grondstoffen zoals palmblad, suikerriet, stro of hout.
Wij krijgen veel energie van onze heerlijke (plantaardige) gerechten, maar kiezen ook voor groene energie uit Nederland voor ons bedrijf.
Ook krijgt ons gebruikte frituurvet een 2e leven doordat er bio-brandstof van wordt gemaakt.
Daarnaast scheiden we ons afval actief in 3 afvalstromen en wordt het opgehaald met de milieuvriendelijke bakfiets.
Hoeve Biesland
Onze groenten komen van Hoeve Biesland, een biologisch-dynamische boerderij in Delft waar onder andere groenten worden verbouwd en arbeidsmatige dagbesteding wordt aangeboden.
Naast boerderij-eigen producten biedt Hoeve Biesland ook bijzondere streekproducten van collega-boeren, tuinders en akkerbouwers uit de regio. Alle producten zijn van bio-dynamische of biologische oorsprong, gegarandeerd vers en van hoge kwaliteit.
Wijn van Steve
Onze “How Merlot Can You Go-burger” is een van onze paradepaardjes. De wijnsaus, gemaakt van een heerlijk Merlot uit Spanje geeft de saus een volle smaak.
Deze Merlot werd ons geadviseerd door Wijn van Steve,
DE wijnwinkel in Den Haag waar wij graag kletsen over onze passie voor wijn en ons laten adviseren voor de juiste wijnen bij onze gerechten.
`
Ballymaloe sauzen
Misschien niet meteen lokaal maar deze sauzen zijn zo lekker dat ze net die extra beleving geven aan een geweldige burger! Onze sauzen worden gemaakt door de familie Allen op het prachtige landhuis Ballymaloe (Ierland).
De tomatenrelish is authentiek volgens het originele familie-recept. Met alleen de beste ingrediënten. Zonder E-nummers of andere houdbaarheidsmiddelen. Ondanks dat tomaten van zichzelf zuur zijn, is de smaak van deze relish zoet. Dit komt mede door de rozijnen. Wij vinden de zoete tomatensaus perfect voor onze gerechten!
Enthousiaste en gemotiveerde medewerkers bepalen mede ons succes. Door te werken als zelfsturende teams zijn zij echt betrokken bij alle processen in het bedrijf. Met hun feedback en ideeën bouwen we ons bedrijf waarin zij kunnen meedelen in het succes.
Groeikaart met worteltjes gekregen?
Worteltjes zaai je het beste direct in de tuin tussen begin april en eind juli. Zaaien in een potje is niet ideaal omdat de wortels ver naar beneden groeien en je deze lastig kunt verpotten.
Leg je groeipapier dus het beste in de tuin onder een laagje zaai- en stekgrond van 6-8 mm. Houd de grond en het papier vochtig met een plantenspuit, maar maak het niet te nat. Heb geduld, want wortelzaadjes ontkiemen meestal pas na 3 tot 4 weken en het duurt zo'n 2 Ă 3 maanden voordat je de wortels kunt oogsten.
Zijn je zaadjes ontkiemt en staan ze dicht bij elkaar? Dun ze dan uit door er een paar weg te halen zodat de rest genoeg ruimte en voeding heeft om groter te worden. Dit doet even pijn, maar is echt de moeite waard! Het eindresultaat: lekkere zoete wortels uit de volle grond! Laat je een paar wortels staan, dan gaat het groen bloeien en trek je ook nog wat bestuivers aan in je tuin. Of konijntjes, want die zijn er ook dol op.